Teemme asuntokaupankuntotarkastukset, Merilapissa Kemin, Tornion ja Simon alueilla.

Kuntotarkastuksen tavoitteena asuntokaupan yhteydessä on tuottaa puolueetonta tietoa asuntokaupan osapuolille rakennusteknisestä kunnosta, korjaustarpeista, vaurio-, käyttöturvallisuus-, ja terveysriskeistä sekä toimenpide-ehdotuksista.

Kuntotarkastus suoritetaan pääosin aistinvaraisin ja rakennetta rikkomattomin menetelmin. Tarkastus noudattelee KH 90-00394 kuntotarkastus asuntokaupan yhteydessä ohjetta. Apuvälineenä käytämme mm. kosteusmittareita ja lämpökameraa. Käytämme vain määräajoin vuosittain ulkopuolisen toimijan kalibroimia ja tarkastamia kosteusmittareita, luotettavan mittauksen varmistamiseksi. Tärkein apuväline on kuitenkin monipuolinen kokemus niin uudiskohteiden kuin saneerauskohteiden suunnittelusta ja rakennustyön valvonnasta. Tilaajan luvalla tarkastuksen yhteydessä voidaan suorittaa rakenneavauksia riskirakenteiden kunnon, rakenteen kosteuden mittaamiseksi ja tyypin tarkastamiseksi. Yleisiä riskirakenteita ovat esimerkiksi valesokkeli, puurunkoinen korokelattia ja tiili-mineraalivilla-tiili seinärakenne.

Teemme kuvalliset kuntotarkastusraportit valmiiksi yleensä jo seuraavaksi päiväksi. Käytössämme on nykyaikainen digitaalinen raportointijärjestelmä, jonka avulla saadaan laadukkaat ja informatiiviset runsaasti kuvia sisältävät raportit asiakkaan käyttöön.

Tekemämme kuntotarkastus on kolmivaiheinen

1. Käyttäjien haastattelu ja lähtötietojen kerääminen
2. Kuntotarkastus kiinteistöllä, myyjä ja ostaja voivat olla läsnä
3. Kuvallisen kuntotarkastusraportin laatiminen.

Samassa yhteydessä voidaan laatia virallinen energiatodistus. Todistuksen laatijalla on todistuksen laatimiseen vaadittava voimassa oleva pätevyys. Todistus toimitetaan Aran sähköiseen rekisteriin, jossa se on voimassa 10-vuotta. Laatijan pätevyyden ja lisätietoa aiheesta voi tutkia https://www.energiatodistusrekisteri.fi/

Tutustu eri aikakausien rakennusten ongelmarakenteisiin ympäristöministeriön sivuilla http://www.hometalkoot.fi